De basis van poseren. Hoe kijk je? hoe sta je? waar laat je je armen? wat straal je uit? hoe gebruik je je faciel expressie? hoe ga ik zitten? hoe ga ik met mijn omgeving om? Hoe kijk ik kritisch naar mijn foto's om te verbeteren?
Poseren als model is een kunstvorm waarbij modellen hun lichaam en gezichtsuitdrukkingen gebruiken om visueel aantrekkelijke en expressieve afbeeldingen te creëren. Het kan plaatsvinden in verschillende contexten, zoals modefotografie, reclame, kunstprojecten, of zelfs als stockfoto's. Hier zijn enkele algemene aspecten van poseren als model:
Expressie en houding: 
Een model moet in staat zijn om verschillende gezichtsuitdrukkingen en lichaamshoudingen aan te nemen, afhankelijk van het beoogde doel van de foto. Dit vereist vaak enige kennis van de basisprincipes van compositie en framing.
Samenwerking met de fotograaf: 
Goede communicatie en samenwerking met de fotograaf zijn essentieel. Een model moet in staat zijn om aanwijzingen van de fotograaf op te volgen, maar ook zelf creatieve input kunnen geven.
Comfortabel voelen voor de camera: 
Het vermogen om natuurlijk en zelfverzekerd over te komen voor de camera is belangrijk. Dit vereist vaak oefening en ervaring, omdat het voor sommige mensen in het begin ongemakkelijk kan zijn of onwennig. Door ervaring op te doen in het vak word je vertrouwder en weet je wat Je moet doen in elke situatie. 
Kleding en stijl: 
Afhankelijk van het type shoot, moet een model begrijpen welke kleding en stijl passend zijn voor het gewenste resultaat. Dit kan variëren van high fashion tot casual of thematische shoots.
Poseren voor verschillende media: 
Het poseren kan verschillen afhankelijk van het medium, of het nu gaat om foto's, video's, catwalks of zelfs digitale content. Een model moet flexibel zijn en in staat zijn om zich aan te passen aan verschillende omgevingen.
Zelfverzorging: 
Modellen moeten ook zorgen voor hun persoonlijke uitstraling, zoals huidverzorging, kapsel en algemene fitheid. Een gezonde levensstijl kan bijdragen aan een betere presentatie voor de camera. Hoewel poseren soms heel makkelijk kan lijken, zijn bepaalde poses in de juiste uitvoering erg zwaar.
Professionaliteit: 
Professionaliteit is cruciaal in de modellenwereld. Dit omvat punctualiteit, betrouwbaarheid, het nakomen van afspraken en een goede werkhouding.
Het is belangrijk op te merken dat poseren als model een vaardigheid is die kan worden ontwikkeld en verfijnd met oefening en ervaring. Tijd voor mij Models bied trainingen en begeleiding om modellen te helpen bij het ontwikkelen van hun vaardigheden op set en hun niveau naar een hoger level te brengen. 
style 1
style 1
style 2
style 2
style 3
style 3
style 4
style 4
Poseren kan op veel verschillende manieren. Daar komt veel kennis en ervaring bij kijken en nog veel belangrijker: Zelfvertrouwen. 

Wil jij deelnemen aan de poseertraining en jouw niveau naar een hoger level brengen?
Schrijf je in via het onderstaande contact formulier.

Groepsdatums:
Momenteel staan er geen groepsmomenten gepland.
Kosten:
€60,- per 3 uur > Groep (minimaal 2 deelnames)
€100,- per 3 uur > 1 op 1 
** Kosten voor modellen intern zijn anders. 

Wat krijg je?
Uitgebreide uitleg over poseren, 
een sheet waarop alle informatie staat, 
leuke foto's als basis van je portfolio, 
persoonlijke begeleiding en coaching die bij jouw niveau past. 
Submit
Thank you!
Tot snel!

Liefs, Team Tijd voor mij Models
Back to Top